Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Annick Smets: "Vraag naar houdbaarheidsverlengende verpakkingen stijgt"

EuralPack vernieuwt flowpackfolie

Tholen - EuralPack richt zich al sinds lange tijd op de aardappelsector en sinds enkele jaren ook op de groenten en fruitsector. Het bedrijf levert met name vacuümverpakkingen of begaste verpakkingen voor vers geschilde aardappelen, frieten en andere aardappelproducten. Sinds kort zijn ze met een nieuw product gestart: een geüpdatet versie van de flowpackfolie. Annick Smets vertelt: "We hebben diverse zaken in de folie aangepast zoals de helderheid waardoor het product beter zichtbaar wordt. Door speciale aanpassingen is de folie makkelijker verwerkbaar, sterker en is er minder uitval tijdens het produceren. De folie is volledig geoptimaliseerd en nu nog beter te sealen."

Nog langer houdbaar
Met de ge-update flowpackfolie wil EuralPack meer in de groenten- en fruitsector gaan opereren. "We willen de sector overtuigen dat het een grote toegevoegde waarde is om producten te leveren die langer houdbaar zijn. Flowpack wordt in de AGF-sector veel gebruikt voor versgesneden fruit of groenten. Wij kunnen ervoor zorgen dat ze verpakt worden onder gecontroleerde atmosfeer (CAP) of gemodificeerde atmosfeer (MAP) zoals begast of vacuüm. Zo zijn de producten nog enkele dagen langer houdbaar dan normaal." Houdbaarheid is volgens Annick tegenwoordig steeds belangrijker voor bedrijven. "De vraag naar verpakkingen die een verlengde houdbaarheid bieden, gaat zeker stijgen. Dit gaat voedselverspilling tegen, en dat is tegenwoordig zeker een issue."



Dieptrekfolie
De dieptrekfolie die Euralpack biedt, wordt met name gebruikt om zakken te maken voor versgesneden frieten of andere aardappelproducten. "We hebben de verpakking onlangs iets aangepast en zo behandeld dat de boven en onderkant 'gladder' en dunner zijn geworden, zodat je ze makkelijker kunt stapelen. Zo kunnen de zakken beter over elkaar heen 'glijden' en scheuren ze niet zo maar." Volgens Annick is het moeilijker verkopen als het wat minder gaat met de aardappelsector. "Men richt zich dan op kostenbesparingen en wil minder geld uitgeven aan verpakkingen. Bij producten die meer waarde hebben, zoals vlees, is dat probleem er amper. Natuurlijk is de verpakking niet goedkoop, maar het grote voordeel is dat je 0% uitval hebt." In de loop der jaren zijn veel telers groter geworden en zelf gaan schillen. "Deze markt is in België enorm en dat zal ook zo blijven", verwacht Annick. "Versgeschilde frieten zijn niet meer weg te denken. Van aardappelen kunnen nog veel meer producten worden gemaakt, dus daar zien wij nog wel kansen in. Zo kunnen de verpakkingen ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld puree. Het gaat niet om diepvries, maar de producten moeten echt vers zijn. Daar zijn onze verpakkingen het meest geschikt voor."



Interpom Primeurs
Tijdens de Interpom Primeurs (23 t/m 25 november) zullen de medewerkers van Euralpack aanwezig zijn. Dit jaar hebben ze zelf geen stand, maar is het bedrijf te vinden bij de stand van De Bruyne NV Food Processing Equipment. Daar zijn de nieuwe producten te bewonderen. Naast deze producten heeft Euralpack een breed assortiment met diverse folies (standaard - kook - hoge barrière - bedrukte folies…), schalen met of zonder deksel en vacuüm - krimp en kookzakken.

Voor meer informatie:
s.a. EuralPack Belgium n.v.
Wijtschotbaan 9, B 4
B-2900 Schoten
tel. +32(0)3/354 14 42
fax +32(0)3/354 36 16
www.euralpack.com
info@euralpack.com