Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Peru: 40% minder mango's verwacht

Voor het Peruaanse Passion Fresh startte onlangs tijd de jaarlijkse mango-oogst. Algemeen directeur Gretel Castro de Bressy: "Het seizoen in Peru is laat begonnen en wordt gekenmerkt door kleinere volumes dan vorig jaar. De Exporters Association verwacht dat de omvang van de productie zal dalen met 40%. Wij denken zelf dat het minder erg is, maar de productie in het regenseizoen (januari en februari) zal grotendeels naar de binnenlandse markt gaan."


Alfonso Matta Vattier en Gretel Castro de Bressy (Passion Fresh)

Onderhavige ramingen zijn gebaseerd op de bloei van de Kent, de meest voorkomende soort in Peru. Deze is ongeveer 50% lager dan gewoonlijk. Dit leidt niet tot grotere kalibers, die volgens Gretel meestal tussen 10 en 12 liggen. Gretel: "Het is voor importeurs belangrijk om de situatie goed in de smiezen te houden en minder risico's te nemen met hun invoer."

Fresh Passion is gespecialiseerd in de premiumsector; de export gaat uitsluitend per vliegtuig. "In deze sector registreren we een minimale jaarlijkse groei van tussen de 60 en 70%. We werken slechts met twee klanten en twee merken per land," zegt Gretel. De belangrijkste bestemmingen van het bedrijf zijn landen als Duitsland, Zwitserland, België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië.

Meer informatie:
Gretel Castro de Bressy
General Director
PASSION FRESH
gretel@passionfresh.com.pe
www.passionfresh.com.pe
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.