Rubyfrost

Minder snel beurs of bruin wordende appel

Wetenschappers van de Universiteit van Cornell hebben een appelras ontdekt dat minder snel beurs of bruin wordt. Met de toevoeging van een betere smaak zijn de Rubyfrost appelen nu al verkrijgbaar in de supermarkten.

Cornell heeft sinds 1880 al 65 verschillende appelrassen voortgebracht door kruis-bestuiving. Plantengenetica en moleculair onderzoek speelt daarbij een belangrijke rol. Dit gold echter niet voor de niet-bruinende appelen. Onderzoekers verspreiden de pollen met de hand op het bloesem van de appelen. 

Klik hier voor de video

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.