Hayatt Khan Bosan:

Pakistan: volgend jaar grootste exportland mango's

Met de grote inspanningen om kwaliteitsfruit te blijven exporteren zal Pakistan volgend jaar misschien het grootste exportland van mango's worden. Dit meldde de minister van voedselveiligheid Bosan.

De nauwere samenwerking tussen de exporteurs en de Plant Protection Department heeft dit jaar het beste resultaat gegeven. Dit stelt exporteurs in staat om kwaliteitsfruit te blijven leveren aan de Europese Unie. Pakistan is op dit moment het op drie na grootste exportland van mango's. De minister hoopt dat Pakistan volgend jaar de grootste wordt.

Volgens Bosan is de landbouwsector van het land voor 97 procent bepaald door kleine telers. Pakistan heeft enkele stappen moeten ondernemen om aan de kwaliteitseisen te voldoen. Hierdoor kan het land makkelijk 4 miljard dollar (€ 3.2 miljard) exporteren in twee jaar. In tien jaar kan dit groeien tot 6 miljard dollar (€ 4.8 miljard). Naast het waarborgen van de kwaliteit, moet er ook op tijd geleverd worden en moeten er genoeg middelen worden gebruikt om het gewas te beschermen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.