Kredietverzekering, u wordt er niet rijker van, hooguit minder arm…

We zien het ieder jaar weer in de AGF-branche en elders in de zeer uitgebreide bedrijfskolom: totaal onverwachte faillissementen. En dan hebben we het alleen nog maar over Nederland!

Maar wat als een van uw klanten hierdoor niet kan betalen? Een kredietverzekering biedt dan uitkomst. Het beschermt tegen dit risico. Een kredietverzekering omvat de volgende elementen:
• Screening vooraf (uw debiteuren worden door een onafhankelijke verzekeraar gecheckt)
• Monitoring van uw debiteuren
• Incasso bij non betaling
• Schade uitkering

Met uitzondering van het laatste punt heeft u al deze elementen ook zonder kredietverzekering hoogstwaarschijnlijk al op de een of andere manier geregeld. Immers, verzekerd of niet, waakt u er altijd al voor dat er geen "ongelukjes" gebeuren. Maar kijk naar de handel in deze sector, waarbij sprake is van grote volumes en lage marges.

Laten we eens uitgaan van een bruto marge van 5% (dan ben ik al erg royaal). U verliest een transactie met omzetwaarde van EUR 50K. Uw verlies is dan EUR 47,5K. U zou dan ongeveer twintig vergelijkbare transacties moeten doen om quitte te spelen.
Was u verzekerd dan had u een uitkering van 90% gehad. U had nog steeds verlies geleden aan de transactie, maar speelde u quitte na de volgende transactie. Dit geeft nachtrust.

Duidelijke procedures
Verzekerd of niet, u dient een zeker beleid te voeren in uw debiteurenbeheer. Lang geleden stelden kredietverzekeraars nogal strikte eisen hieraan om in aanmerking te komen voor een schade-uitkering. Dit is inmiddels geheel losgelaten en beperkt tot "als een goed huisvader" voor uw zaak zorgen.


Voor meer informatie:
Ralph Reinders
Directeur Dutch Credit Brokers
Van Cleeffkade 15 1431 BA Aalsmeer
T: 0297-753710
E: ralph@dutchcreditbrokers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.