VK: Uiensamenwerking Nationwide Produce en QV Foods

Nationwide Produce en QV Foods werken samen om efficiëntie van teelt en verpakking te verbeteren. De nieuwe joint venture heet Anglia Growing Partnership en het zal Nationwide's pakstation ter waarde van £ 2.5 miljoen (€ 3.2 miljoen) in Lincolnshire overnemen. Beide bedrijven blijven hun eigen gewassen telen en verkopen.

De directeur van Nationwide Tim O'Malley zegt: "Door deze bron te delen, kunnen we onze gewassen effectiever en efficiënter verkopen."

Hoofd van QV Foods Peter Taylor voegde hieraan toe: "Na een lange periode van samenwerken zien we dit allebei als een verstandige volgende stap om de leverings-kosten te delen. We zullen ook het beleggingsrisico verlagen en de verticale integratie in het Verenigd Koninkrijk bevorderen."

De twee bedrijven verkopen momenteel iets meer dan 80.000 ton uien per jaar en beschikken over een oppervlakte van 220 hectare bestemd voor uien.

Bron: hortweek.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.