Antibiotica in paddenstoel die groeit op paardenmest

Er zijn antibiotische eigenschappen ontdekt in een paddenstoel, die groeit op paardenmest. Dit meldt een studie die verscheen in het Journal of Biological Chemistry. Microbiologen en moleculaire biologen van ETH Zürich in Zwitserland en van Universiteit Bonn in Duitsland vonden een nieuw bacteriëndodend middel, genaamd copsin.

Wat zijn de bevindingen?
Het antibioticum wordt gevonden in een paddenstoel genaamd Coprinopsis cinerea. Copsin heeft hetzelfde effect als traditionele antibiotica, maar ze behoren tot een andere klasse van biochemische stoffen. Markus Aebi, hoogleraar mycologie aan de ETH Zürich zegt dat het gebruik van copsin als een antibioticum nog moet worden getest. 

De studie werd uitgevoerd door het telen van champignons in een laboratorium samen met verschillende soorten bacteriën.

Wat is de conclusie?
Het bleek dat C. cinerea bepaalde bacteriën kan doden. Ons menselijk lichaam produceert defensinen om zichzelf te beschermen tegen infecties. Copsin behoort ook tot de groep defensinen - een klasse eiwitten die worden geproduceerd om micro-organismen die ziekte veroorzaken te bestrijden. De verschillende mogelijke toepassingen van de stof wordt getest.

Bron: thehealthsite.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.