Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

India: Uientelers krijgen compensatie

De Indiase overheid zal telers een compensatie geven van 9000 Indiase roepie (€ 117,50) voor de verloren uienoogst die werd veroorzaakt door regen. Minister Jayachandra meldt dat deze compensatie over een paar dagen zal worden gegeven. Vooral in Davangare, Chitradurga, Dharwad en Gadag zijn er veel gewassen beschadigd. Aanvankelijk was het idee om een bodemprijs vast te stellen voor de uien, maar doordat gewassen volledig zijn vernield, werd compensatie aanbevolen. Er worden op een areaal van ongeveer 84.000 hectare uien geteeld.

Volgens Rajashekar Menasinkai, Hubli APMC-lid is de situatie niet zo slecht als de media doet blijken. "De huidige prijs voor de uien met de laagste kwaliteit is 500 roepie (€ 6,50), die van uien met een middelmatige kwaliteit ligt rond de 1.500 roepie (€ 19,60). Uien van hoge kwaliteit kosten tussen de 2.000 en 3.000 roepie (€ 26,10 - € 39,15). De uien, die vanuit Bagalkot en Bijapur arriveren in Hubli, zijn goed. Er is geen gedwongen verkoop van uien meer."

Bron: deccanherald.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.