Marco Salvi

Italië zoekt nieuwe afzetgebieden voor 40% van de kiwi's

Er wordt veel verwacht van het kiwiseizoen van 2014/2015. "We voelen de concurrentie van Griekenland als gevolg van de Russische importstop. We moeten een nieuwe plek vinden voor 40% van ons fruit," meldt Marco Salvi (op de foto), voorzitter van Fruitimprese.

"Bovendien zijn hun prijzen veel lager dan die van ons. Gelukkig heeft dit alleen invloed op de eerste fase. We moeten onze positie vasthouden en de wereldwijde consumptietrends volgen. Kiwi's worden verkocht aan meer dan 100 landen. Dit is een cruciaal gegeven, vooral voor het tweede deel van de campagne."

"De Aziatische markten groeien, met name China. Italiaanse producten trekken altijd de aandacht van de kopers, vooral door de gunstige wisselkoers."

Wat betreft het Russische verbod denkt Slavi dat de hulp van de overheid niet genoeg is. Het enige wat er nu gedaan kan worden, is het opslaan van de productie in de hoop dat het tweede deel van de campagne beter zal zijn. 
"Het is duidelijk dat Poetin doorgaat met zijn strategie. Een oplossing is ver weg. Bovendien voelen ook landen, die ons hielpen met onze driehoekshandel, de druk door de voorzichtigheid van de Russische overheid," concludeert Salvi.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.