Aftrap oogst Navelina's Andalusië

De verkoop van de eerste Navelina-sinaasappelen is begonnen in de Guadalquivir-vallei en in Huelva. In sommige gebieden is de pluk van de vroege mandarijnen gestopt en de eerste middenlate rassen komen op de markt.

De eerste Navelina-sinaasappelen hebben een goede kwaliteit en slechts een kleine vermindering van kleur die veroorzaakt is door het gebrek aan lage temperaturen. Deze sinaasappelen moeten door een ontgroeningsproces om de juiste kleur te garanderen. De verkoop aan het begin van het seizoen gaat goed met prijzen die schommelen tussen 0,15 en 0,19 euro per kilo. 

Marketing
De verkoop van Navelina-sinaasappelen is gestart met vergelijkbare prijzen als in het vorige seizoen. De prijzen van mandarijnen (Clemenrubi en Clemenules) zijn hoger dan vorig seizoen. Citroenen verkopen moeilijk op de binnenlandse markt, dus producenten moeten hun omzet halen uit de export. Er is op dit moment echter nog steeds fruit uit het Zuidelijk halfrond, zoals Argentinië op de markt. Dit heeft gevolgen voor de prijs van Andalusische citroenen.

Bedrijven melden dat hun omzet niet wordt beïnvloed door de Russische importstop. Dit land was geen belangrijke klant voor Andalusië. Het is wel mogelijk dat de importstop op een later moment een overaanbod kan veroorzaken. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.