De kracht van zelfstandige medewerkers

"Mijn personeel is meer een last dan een lust…" verzuchtte een glastuinbouwondernemer laatst. "Ik ben meer tijd kwijt dan me lief is aan sturing, instructie en brandjes blussen bij mijn personeel, Terwijl ik toch écht wel andere dingen aan mijn hoofd heb. Help!"

Juist in deze tijd is een professionele en zelfstandig draaiende organisatie van cruciaal belang. Het ideale plaatje gaat, zeker in grotere bedrijven, uit naar zelfstandig werkende teams waar taken aan gedelegeerd kunnen worden. Zodat jij als ondernemer de handen vrij hebt om te ondernémen.

Succes of ellende?

Succes of ellende? Het begint bij jou als ondernemer. Jij bent verantwoordelijk. Jij bent het opperhoofd. Jij moet initiatief nemen om jouw ideaalplaatje te creëren. En dus, als jij vindt dat je organisatie zelfstandiger moet gaan werken dan moet jijzelf de eerste stappen zetten.
Hoe? Door een duidelijke missie van het bedrijf. En een visie op de marktontwik-kelingen en welke rol het bedrijf daarin wil spelen. Door een goede organisatie-structuur, vertaald in een helder organogram en duidelijke functieomschrijvingen.
Én…..door aandacht voor de mensen in je organisatie!

De kracht van coaching met zelfassessments.

Steeds meer glastuinbouwondernemers onderkennen dat ze moeten investeren in hun mensen. Juist om te bereiken dat deze het beste uit zichzelf halen. En optimaal zelfstandig of in teams kunnen functioneren. Veel bedrijven maken daarom gebruik van coaching op basis van zelfassessment. Een zelfassessment is een persoon-lijkheidsonderzoek, dat je zélf aanmaakt via het beantwoorden van vragen. Het geeft inzicht in je persoonlijkheid maar ook in je beroepskwaliteiten. Op basis van het resultaat kan een coach een medewerker of een team optimaal begeleiden naar verdere professionalisering.

Scala aan toepassingsmogelijkheden.

De resultaten kunnen gebruikt worden voor de ontwikkeling van de individuele medewerker. Maar ook om de samenwerking in teams te verbeteren. Een goed assessment geeft immers óók inzicht hoe anderen (jouw leidinggevende of je teamgenoten) met je om moeten gaan. Verder is het een handige tool bij carrièrevraagstukken.

Een groeiend aantal bedrijven gebruikt een assessment ook bij het aannemen van mensen om te beoordelen of een kandidaat past bij het profiel van de functie. Maar ook om een uitspraak te doen of de kandidaat persoonlijk past bij het bedrijf of het team.

Tenslotte kan een assessment helpen bij outplacement. Vaak is het interessant om medewerkers, waar je afscheid van wil nemen, gericht een begeleiding aan te bieden. Dit is vaak goedkoper dan de gang naar de rechter.

Bron: www.horticoach.nl

HortiCoach begeleidt ondernemers in de glastuinbouwsector bij de professionalisering van hun organisatie én de mensen en teams die daarin functioneren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.