Zwitserland: iets meer appelen in bewaring

De opgeslagen hoeveelheid handappelen in Zwitserland ligt per eind oktober 2014 hoger dan vorig jaar, maar lager dan de raming voorafgaand aan de oogst, meldt de Duitse website Gabot.de.

De hoeveelheid handappelen in opslag bedraagt 62.317 ton (stand van 31 oktober 2014). Dat is 6.364 ton meer dan vorig jaar. Vanwege de moeilijke weers-omstandigheden ligt dit resultaat echter wel iets lager dan men aanvankelijk verwachtte. Volgens Swisscofel en het 'Schweizer Obstverband' zijn de opgeslagen hoeveelheden marktconform. Bij de cijfers moet er echter rekening mee gehouden worden dat de oogst van het late seizoen nog niet is afgesloten. Daarom is er voor een succesvolle afzet veel inspanning nodig.

De hoeveelheid handperen in opslag bedraagt 10.588 ton, dat is eveneens iets minder dan de verwachte hoeveelheid van 11.000 ton. Het is echter wel 1.475 ton meer dan in oktober 2014.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.