Bangladesh: succesvolle aspergeteelt

Buitenlandse groenten zoals asperges stimuleren de landbouw in BujrukShokra in Bangladesh dankzij een lokaal initiatief van teler Ansar Ali.

Ansar (62) begon zijn aspergeteelt in 1997. Naaanvankelijke tegenslag zag hij zijn eerste successen in 2000. "Momenteelverbouw ik voor de sterrenhotelsin Dhaka, Sylhet en Chittagong. Ik verkoop groenten zoals asperges, peper,paprika, zoete maïs, kool en uien en genereer hiermee een goed inkomen. Ik heb extra grond gekocht. Ik heb ook werkgelegenheid gecreëerdvoor 40 werknemers op mijn boerderij".

"Delegaties vanuithet buitenland, waaronder Japan, hebben mijn bedrijf bezocht. Het Japanseteam sprak de hoop uit om grootschalige aspergeteelt in dit gebied mogelijk temaken met behulp van financiële bijstand en kwaliteitszaden aan de telers,"sprak Ansar Ali.

Aangemoedigd doorzijn succes zijn momenteel 20 telers aan het proberen buitenlandse groenten teverbouwen met steun van het Ministerie van Landbouw, aldus Shafiqul Islam, landbouwofficier van het district Shibganj.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven