Romaine sla $ 24,75 tot $ 28,55

VS: hoge slaprijzen

Door de beperkte bevoorrading uithet centrale kustgedeelte van Californië zijn de prijzen voor sla uit de Amerikaansestaat hoog gebleven. Een combinatie van factoren zal waarschijnlijk een laagaantal leveringen in december tot gevolg hebben, wat betekent dat de marktminstens tot die periode sterk zal blijven.

"We hebben een situatiewaarin de vraag het aanbod overtreft," merkte Mark McBride van CoastlineProduce op. "Zeer ongebruikelijke weersomstandigheden resulteerde inleveringen van Salinas die voorliepen op schema en ze zijn veel lichter voordeze tijd van het jaar." De productie uit de plaats Huron is dit jaarbeperkt door een gebrek aan water en de ongunstige weersomstandigheden in dewoestijn gelegen teeltgebieden heeft het niveau van productie en kwaliteit doendalen. Deze factoren hebben allemaal bijgedragen tot hogere prijzen.

Met ingang van 7 novembervarieerden een partij Boston 24s uit het Salinas-Wattsonville gebied in prijstussen de 11,65 en 16,50 dollar. Voor een doos van Romaine 24s hingen deprijzen tussen de 24,75 en 28,55 dollar. Deze prijzen zullen waarschijnlijkblijven hangen voor minstens een paar weken, aldus McBride.

"We gaan de gevolgen van dehitte hier in de komende weken zien," legde McBride verder uit. "Wehopen dat de situatie geleidelijk verbetert. Half december is de eerste kans,die we hebben, om terug te keren naar iets dat in de buurt ligt van de normalesituatie."


Voor meer informatie:
Mark McBride
Coastline Produce
+1 831 755 1430

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven