Goede vraag binnenlandse markt Brazilië naar vijgen

Het Braziliaansevijgenseizoen ligt voor de deur, maar dit jaar is de oogst vertraagd door droogtein het land. Denise Braga van Batia vertelde dat ze een paar dagen geleden zijn begonnen met de oogst: "Dedroogte heeft niet de volumes beïnvloed, maar heeft wel een vertraging inhet seizoen veroorzaakt. Gelukkig hadden we wat regen begin vorige week. Diehielp de oogst op gang te brengen."Denise verwachtminstens 450.000 dozen Purple de Valinhos vijgen voor de export dit seizoen naast devijgen voor de lokale markt.

Momenteel is ereen sterke vraag naar vijgen op de binnenlandse markt in Brazilië, met name opde lokale markt van São Paulo. De exportmarkten voor de vijgen uit Batia zijnvoornamelijk Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk enZwitserland.

"Onzeklanten in België en Nederland exporteren de vijgen verder naar andere landenin Europa", aldus Denise. Ze vertelde dat het nog te vroeg was om zeker tezijn van de oogstopbrengsten dit jaar: "De eerste oogsten warenwisselvallig maar het is nog te vroeg om te voorspellen of er tekorten later inhet jaar zullen ontstaan. Onze verwachting is dat het een goede oogst zal zijn." 


Voor meer informatie:
Denise Braga
Batia
Tel: +55 11 5092 4490
denisebraga@batia.com.br
www.batia.com.br/EN/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven