Field Fresh Tasmania vanaf juni 2015 in handen van Sumich

Australische uiengigant verkocht voor ruim 7 miljoen euro

Tholen - Het bedrijf Webster Limited heeft haar divisie Field Fresh Tasmania, een Australische uiengigant, voor ruim 10 miljoen Australische dollar (7,3 miljoen euro) verkocht aan het bedrijf Sumich. Webster gaat zich nu volledige focussen op haar divisie Walnuts Australia. "Het bedrijf Sumich was al langer geïnteresseerd om de uien-divisie over te nemen. Men had een paar jaar geleden al een loods gekocht, dus men kende FFT al. Voor hen is het een logische uitbreiding. Voor ons bedrijf is het ook goed. Dan kunnen we ons meer op de walnoten concentreren", aldus Luc Delabie, werkzaam bij Webster.

Juni 2015
Dit seizoen is de uiendivisie nog actief als Field Fresh Tasmania en dat blijft zo tot 30 juni 2015. Field Fresh Tasmania verwacht een goede uienoogst. "De uien groeien nu heel goed. Vorig jaar waren de plant- en groeiomstandigheden niet zo goed, maar nu zijn ze echt perfect. Het groeiweer is momenteel ideaal en we verwachten een kwalitatief goede uienoogst."

Field Fresh Tasmania

Field Fresh Tasmania (FFT) uien worden geteeld in de Noordwestkust van het Eiland Tasmanië. Field Fresh Tasmania is onderdeel van Webster en heeft zo'n 50 telers met een gemiddeld areaal van 17 hectare per teler. Tasmanië is één van de rijkste tuinbouwgebieden van het Zuidelijk Halfrond. Het bedrijf levert naast uien aan Europa, Azië en Australië, ook walnoten via Walnuts Australia (www.walnutsaustralia.com.au)Sumich
Sumich is de grootste wortelteler van het Zuidelijk Halfrond en is de verkoopafdeling van het bedrijf North East Equity Pty Ltd Trading. Nick Tana, de voorzitter van North East Equity Pty Ltd trading, geeft aan dat de overname een aanvulling op het grote wortelbedrijf is. "De belangrijkste klanten van Field Fresh zitten in Europa en Japan. Onze intentie is om ons uitgebreide marketingnetwerk te gebruiken om een nog sterker bedrijf te ontwikkelen."

Sumich
Sumich is de grootste wortelexporteur van het Zuidelijk Halfrond en de grootste wortelteler in Australië. Met de toevoeging van FFT zal het nu ook een belangrijke teler en exporteur van uien worden. Sumich startte in 1944 met de export van groenten naar Singapore. Hun exportmarkt strekt zich uit van Japan tot Zuid-Oost-Azië, Thailand en het Midden-Oosten. Ze verschepen ook naar Brisbana, Sydney, Melbourne, Adalaide en Perth. Deze producten in deze binnenlandse markten worden verdeeld door partneragenten. Daarnaast levert Sumich al 40 jaar aan supermarktketen Woolworths.

Wortelen en uien
Vincent Tana, de algemeen directeur van de groep, vertelt dat ze de focus leggen op hoge kwaliteit. "We telen nu al twee jaar wortelen in Tasmanië en krijgen er nu ook Tasmaanse uien bij. Tot nu toe hebben we ons qua versproduct 100% geconcentreerd op wortelen. We zullen de technieken die we toegepast hebben op de wortelbusiness in Tasmanië, ook toepassen bij de uien. We willen Webster feliciteren met het ontwikkelen van zo'n mooi bedrijf en we zijn blij met het vooruitzicht dat we dit verder mogen ontwikkelen. De koop zal officieel worden gesloten op 30 juni 2015. Onze prioriteit is nu om alle partijen die zakendoen met FFT met inbegrip van personeel en klanten om onze enthousiasme en visie voor de toekomst te delen", besluit Vincent.

www.websterltd.com.au/fieldfresh

www.sumich.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.