"Hiermee wordt de sector beschadigd"

Lidl aangeklaagd voor lage mandarijnenprijzen

Landbouworganisatie La Unió heeft Lidl aangeklaagd dat ze mandarijnen tegen een veel te lage prijs verkopen. Dit doet Lidl in diverse Europese landen om klanten te trekken. Volgens de organisatie is dit de oorzaak van de dalende prijzen bij citrus-telers in regio's zoals Valencia.

Mandarijnen uit Valencia worden verkocht voor 69 cent per kilo bij de Lidl super-markten in Nederland en in Spanje worden ze verkocht voor 75 cent per kilo. Volgens de landbouworganisatie moeten de prijzen worden verhoogd, als is het maar om de transportkosten die worden gemaakt van Spanje naar Nederland. Volgens het ministerie van Landbouw is de prijs bij de teler 26 cent en bereikt het in de Spaanse retail 2,01 per kilo. "Het is niet moeilijk om te concluderen dat Lidl geld verliest op de verkoop van deze mandarijnen. Hiermee trekken ze misschien klanten, maar Lidl beseft niet dat ze hierdoor de sector beschadigt!""Deze praktijken zorgen er ook voor dat de perceptie van de klant verkeerd zal ontwikkelen. Als de prijzen van mandarijnen volgende keer hoger liggen, zal het voor consumenten snel te duur zijn, omdat ze eerst veel goedkoper waren." La Unió betreurt het feit dat sommige supermarktketens misbruik maken van hun dominante positie. "Dit heeft een negatief effect voor de AGF-sector, met name citrus. Het zorgt voor daling van de prijzen voor de teler. Er moeten juridische stappen worden ondernomen om zulke praktijken te voorkomen!"

BRON: EFE

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.