Goed vooruitzicht Italiaans kiwiseizoen

"We begonnen op 27 oktober 2014 met het oogsten van de kiwi's in de regio Romagna. Wij keuren een vroege oogst doorgaans niet goed, dus hebben we gewacht tot het fruit helemaal rijp was, zodat de kwaliteit en de houdbaarheid ideaal zou zijn. Het weer zat ook mee. De nachten waren koud en de dagen zonnig en droog," zegt Cristian Moretti, directeur van Agrintesa."Na twee jaar van schaarse opbrengsten ziet de oogst er dit jaar goed uit, met goede vormen en kleuren. We verwachten tot 45.000 ton te bereiken.""We zijn nu klaar om de eerste hoeveelheden naar het buitenland te verschepen. Op het moment zijn we daar gewild dankzij het gebrek aan producten uit Chili en Nieuw-Zeeland. Als je bedenkt dat er nog 6-7 maanden te gaan is en de hoeveelheden die worden verwacht in Europa, ziet het seizoen er goed uit. "

"Veel zal afhangen van de Italiaanse supermarkten en hun vermogen om het product naar behoren te promoten en te beheren. Uiteraard moeten ze tevens weten om te gaan met de druk van de Griekse producenten."

Overzeese markten lijken op het moment het meest veelbelovende - in het bijzonder China, Aziatische landen, Brazilië, Verenigde Staten en Canada.
Contact:
Agrintesa
Via G. Galilei, 15
Faenza (RA)
Tel.: (+39) 0546 619111
Fax: (+39) 0546 621270
Email: moretti.cristian@agrintesa.com
Web: www.agrintesa.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.