Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Kruijer, Tuindersbelang:

"Goede kooloogst, matige export"

Tholen - De koolexport verloopt momenteel maar heel gewoontjes. "We hebben hier te maken met een goede oogst en dat zal in Duitsland niet anders zijn. Van de landen om ons heen hebben we hierdoor gewoon vraag tekort. Dan moet je het van andere bestemmingen hebben, maar die export verloopt ook maar gewoon", vertelt Richard Kruijer van Tuindersbelang uit Warmenhuizen, dat gespecialiseerd is in de bemiddeling van rode en witte kool.



"Er gaan wekelijks wel vrachtjes naar Engeland, Ierland en Schotland, aangevuld met Frankrijk, Spanje, Italiƫ, Israƫl en Dubai, maar het zijn zeker geen spectaculaire volumes. Dit resulteert in een matig prijsniveau dat varieert van 8 tot 21 cent voor de witte kool en 8 tot 15 cent voor de rode kool. Europees gezien is het rode koolareaal uitgebreid na enkele goede jaren, maar daar merken we nu de gevolgen van", vervolgt Richard.

Op de vraag wat de situatie op de koolmarkt kan veranderen, antwoordt de handelaar: "Om te beginnen kouder weer. Dat werkt altijd stimulerend voor de koolexport. Verder missen we natuurlijk de afzet naar Rusland. Niet dat dat in deze tijd van het jaar altijd zo'n grote bestemming was, maar ook een productieland als Polen zoekt de afzet nu op andere bestemmingen."

Voor meer informatie:
Tuindersbelang
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
Tel: 0226-391000
Fax: 0226-391191
E-mail: tuindersbelang@hetnet.nl