"Anton Filippo: "Doel om Colombiaanse markt verder te bewerken"

LBP wint prijs Oranje Handelsmissiefonds

Het Oranje Handelsmissiefonds, een samenwerking tussen KLM, ING, MKB Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken, biedt jaarlijks aan 10 Nederlandse ondernemingen steun bij het realiseren van doelen in het buitenland. Dit jaar, de tweede editie van het fonds, hadden 220 bedrijven zich ingeschreven en uit die groep koos een deskundige jury samengesteld uit de samenwerkende bedrijven, 10 bedrijven die zij in 2015 gaan ondersteunen bij het realiseren van hun internationale doelen.LBP Rotterdam BV is een van die bedrijven die tot die 10 gelukkigen behoort. Vrijdagmiddag ontving Anton Filippo uit handen van Minister Ploumen de prijs, een cheque met een waarde van € 10.000,- als steun bij het maken van verdere stappen in hun doel. "Dat doel is om de markt in Colombia verder te kunnen bewerken," zegt Anton Filippo, die samen met Hans Janssen vrijdag in een tot feestzaal omgebouwde Hangar op Schiphol aanwezig mocht zijn. "Colombia is de snelstgroeiende economie van Zuid Amerika en maakt op het gebied van fruitteelt een enorme groei door. Wij kunnen die exporteurs in Colombia bijstaan en onder-steunen bij hun Europese handel."

Hij stelt daarbij nadrukkelijk dat de verkoop van het fruit door de Colombianen zelf gedaan zal moeten worden maar de logistiek, kwaliteitscontrole, koelopslag, (her-) verpakken, distributie en voorraadcontroles enzovoorts kan door LBP worden verzorgd. "LBP zal eind november samen met Minister Ploumen en nog 35 bedrijven deelnemen aan een Handelsmissie naar Colombia en we gaan weer eens kijken of de aanwezigheid van de minister dan deuren kan openen die wij maar moeilijk uit het slot kunnen krijgen" aldus Anton Filippo.

Tramper Technology
Ook Tramper Technology uit Goes won een 'Oranje Handelsmissiepakket'. Het bedrijf uit Goes zoekt betrouwbare partners in de VS om de markt te veroveren met hun verpakkingsmachines en complete verpakkingslijnen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven