Europlant genereert omzet € 131,4 mln

Europlant, de Duitse teler en vermarkter van pootaardappelen, kan terugkijken op een succesvol boekjaar 2013/14, meldt de Duitse website Proplanta.de. Europlant behaalde namelijk samen met haar 13 dochtermaatschappijen een geconsolideerde jaaromzet van 131,4 miljoen euro. Dit betekent een omzetstijging van 16 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De wereldwijd verkochte hoeveelheid pootaardappelen steeg met zes procent naar 212.000 ton. In Duitsland kon het bedrijf 133.000 ton verkopen.

Tot de meest succesvolle rassen uit het Europlant-portfolio hoorde in 2014 de middellate zetmeelaardappel Eurogrande NN Pa. Deze kenmerkt zich door een hoge resistentie en tolerantie tegen nematoden en bovengemiddelde resistentie tegen kanker. Tot de meest verkochte rassen hoorde het overwegend vastkokende consumptieras Madeira met haar lichtgele tot gele vruchtvlees.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.