Online-handel Duitsland: levering wordt steeds comfortabeler

Bijna de helft van de online-handelaren in Duitsland biedt een levering binnen 24 uur als snelste leveringsoptie aan, meldt de Duitse website Gabot.de. Dit is gebleken uit een actueel onderzoek van het 'EHI Retail Institute'. Hieruit bleek verder dat 9% van de ondervraagde online-handelaren levering op dezelfde dag, ook wel 'same day delivery' genoemd, als optie aanbiedt. 26% is bovendien van plan om deze optie in de komende drie jaar in te voeren.

"Ook in de online-handel wensen de klanten zich steeds meer comfort bij het aankopen doen. Veel handelaren reageren daarop en bieden bij de levering verschillende opties aan en oplossingen die op de situatie van de klant zijn afgestemd", aldus Stephan Tromp, plaatsvervangend directeur van het 'Handelsverband Deutschland'.

Maar niet alleen de snelle levering is een trend, vooral de nauwkeurige levering in een bepaald tijdvak wordt steeds belangrijker. Volgens het onderzoek plant 30% van de online-handelaren de invoering van levering in tijdvakken. "De online-aankopen kunnen inmiddels weliswaar zeer snel bezorgd worden, maar als de klant op het tijdstip van levering niet thuis is, heeft hij niets aan deze snelle bezorging", aldus Tromp.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven