Drie keer zelfde boete, zelfde agent

Chauffeurs pas op! € 25.000,- boete in drie dagen bij dezelfde BAG-agent. Wij hebben jullie hulp nodig om dit bericht te delen. Wij willen deze incidenten kenbaar maken aan iedereen en dit bericht tot aan het hoofdkantoor van de BAG in Keulen laten komen.
Bij Travemünde-Lübeck is een agent actief die controleert of de tachograaf is aangemeld met de bedrijfspas. Dit is meneer Hoffman van de BAG regio Travemünde-Lübeck. Deze agent geeft je € 375,- per dag en hij geeft dit 28 keer, dus € 375,- x 28 en dit al 3 dagen achterelkaar. Antonio Oliveira doet dit werk nu 10 jaar en hij heeft dit nog nooit meegemaakt.

Vandaag, gisteren en eergisteren zijn drie chauffeurs beboet bij de ferry, omdat zij de bedrijfskaart niet (goed) ingelezen hebben. Dinsdag is als eerste een bedrijf beboet voor € 9.475,-. Zij hebben sinds enige tijd een nieuwe trekker en zij zijn vergeten de tachograaf aan te melden met de bedrijfspas. Het tweede bedrijf van gisteren heeft de laatste keer bij het downloaden van de gegevens uit de tachograaf per ongeluk het bedrijf afgemeld. Dit bedrijf heeft meteen € 8.337,50 moeten aftikken. Wij willen Van der Sluis Transport uit De Wijk bedanken dat wij hun naam hier mogen noemen. Het derde bedrijf heeft een nieuwe tachograaf laten inbouwen en is ook vergeten deze aan te melden met de bedrijfspas. Dit bedrijf heeft vandaag € 8.117,- ter plekke moeten betalen. De betreffende agent beboet je maximaal waar hij kan en wij vinden dit schandalig.

Bekijk direct even of je goed bent aangemeld op dit moment. Laat jullie dit niet overkomen als je daar rijdt! Denk er verder aan bij het verwijderen van de kaart om het bedrijf niet per ongeluk af te melden in de tachograaf. Ook als je af en toe met een huurauto rijdt, moet je de bedrijfspas inlezen en ook weer afmelden bij teruggave van de wagen. Hierdoor kunnen anderen niet op jouw bedrijfsnaam rijden.

Bron: Transport in Nood


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven