Agrico presenteert veelbelovend ras Constance tijdens ‘Sloveense’ rassenshowDonderdag 6 november jl. opende Agrico haar jaarlijkse rassen- en zaailingenpresentatie bij haar kweek- en researchbedrijf Agrico Research in Bant. Een grote groep binnen- en buitenlandse belangstellenden bezocht de rassenshow, die ook op vrijdag 8 november geopend was voor geïnteresseerden. Tijdens de openingsdag presenteerde algemeen directeur Jan van Hoogen het nieuwe reeds geliefde tafelras Constance die onlangs is toegelaten tot de nationale rassenlijst.Het thema van Agrico's rassenshow dit jaar is Slovenië. Dit is voor Agrico een interessante markt. Het is de thuisbasis van Interseme, een van Agrico's dochterondernemingen. Agrico introduceert in Slovenië rassen die door telers rechtstreeks aan consumenten of de supermarkt worden verkocht. Door de vele micro-klimaten in Slovenië, introduceert Agrico hier een breed pallet aan rassen.
Tijdens de rassenshow zijn de recentelijk geïntroduceerde rassen Ranomi en Esmee, die zeer geliefd zijn in Slovenië, in de spotlight gezet. Ranomi heeft aanknopings-punten in met name Oost-Europa. Het lang ovale ras is in deze regio vroeg en heeft een mooie gladde schil. Esmee is een vroeg, diep roodschillig ras met een perfecte ovale vorm en een zeer goede smaak.Innovatie is een belangrijk speerpunt voor Agrico. Dit komt onder andere tot uiting in het kweken van nieuwe rassen om in te kunnen spelen op de wensen van telers en consumenten over de hele wereld. Tijdens de opening presenteerde algemeen directeur Jan van Hoogen het nieuwe veelbelovende ras Constance, die is toegetreden tot de nationale rassenlijst. Constance is gekweekt door de heer J.L. Spijkman uit Hijken, die hiervoor het gebruikelijke Agrico-beeldje in ontvangst nam.Constance is een ras die nu al in vele afzetmarkten geliefd is. In de Britse markt ligt de potentie in het Baker-segment, in andere landen als tafelras. Alle landen zijn verliefd op de mooie schil, goede opbrengst en de prima consumptiekwaliteit.
Een ander voorbeeld van innovatie geeft Agrico vorm middels het onlangs gestarte Agro Food Cluster. Dit cluster waarvan Agrico één van de initiators en partners is heeft als pijlers het verspreiden van kennis, aanjagen van innovatie en marketing- en business development. Eén van de doelen van het cluster is het profileren van Emmeloord als World Potato City. De jaarlijkse rassenshow draagt hier in grote mate aan bij.Bekijk het filmpje op www.agrico.nl voor een impressie van de rassenshow.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven