Plaatsen piepschuim eerste bedrijfslaan Nieuw-Reijerwaard

Op vrijdag 7 november 2014 is EPS (piepschuim) geplaatst in de fundering van de eerste bedrijfslaan. De heer Volbregt Smit, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) heeft het EPS-blok geplaatst. In september is gestart met de aanleg van de 1e bedrijfslaan en het bouwrijp maken van percelen liggend aan de 1e bedrijfslaan.De constructie van deze bedrijfslaan is een bijzondere, omdat de weg zich direct naast het tracé van een daar reeds aanwezige gasunieleiding bevindt. De gasunieleiding heeft een doorsnede van ongeveer een meter en de druk in de leiding is 80 bar. Toen begin 2014 zand is aangebracht ten behoeve van de voorbelasting van de riolering, zijn éérst rond de gasunieleiding zogenaamde zakbaken aangebracht. Door het voortdurend inmeten van de zakbaken is de positie van de gasunieleiding steeds in de gaten gehouden. De ophoging van begin dit jaar en het afgraven van het zand in de afgelopen maanden zijn zo uitgevoerd, dat de gasunieleiding zowel in verticale als horizontale richting helemaal niet is beïnvloed.
De aanwezigheid van de gasunieleiding betekent ook iets voor de fundering van deze bedrijfslaan. Een normale fundering (met zand) heeft in deze ondergrond teveel invloed (zijwaartse druk) op de gasleiding. Daarom wordt in deze bedrijfslaan gewerkt met EPS (piepschuim).

Het piepschuim zorgt voor een evenwichtsconstructie waarop de weg wordt aangebracht. Er is daardoor nauwelijks invloed op de ondergrond en daarmee ook niet op de gasleiding. De eerste bedrijfslaan wordt in opdracht van de GRNR aangelegd door Mouwrik Waardenburg B.V..

Kavels beschikbaar
Begin volgend jaar wordt de weg geasfalteerd. Dan is de eerste bedrijfslaan gereed in het definitieve profiel. De eerste bedrijven kunnen zich dan vestigen in Nieuw Reijerwaard en kunnen op een heel comfortabele manier hun bouwterreinen bereiken.
Inpassingsplan Provinciale Staten stelt op 12 november het herstelbesluit vast, naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State van 20 augustus 2014. Tegen het herstelbesluit is beroep mogelijk bij de Raad van State. Na de beroepstermijn treedt het plan in werking.

Hét internationale knooppunt voor agro/vers/food logistiek
De Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) realiseert in opdracht van de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam 96 hectare bedrijventerrein in de Polder Nieuw Reijerwaard. Met deze uitbreiding wordt het aanwezige Foodcenter Reijerwaard verdubbeld.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.