Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BayWa maakt zich los van fruithandel

BayWa, Europa's grootste groothandel in agrarische producten, wil haar fruit voortaan via een dochterbedrijf verkopen. Met het nieuwe opgerichte 'BayWa Obst GmbH & Co. KG' wordt de fruithandel losgemaakt van de grote agrarische handel van het concern, deelde het bedrijf afgelopen dinsdag in München mee. Het concern hoopt dat deze stap voordelen zal bieden bij het toegankelijk maken van nieuwe markten in andere landen met speciale behoeftes.

Alle circa 170 medewerkers uit de zeven vestigingen aan de Bodensee en Neckar, die zich tot nu toe bezighielden met de fruittak van BayWa, worden overgenomen door de BayWa-dochter. Tot 2017 wil BayWa zo'n 20 miljoen euro in het dochterbedrijf investeren.

BayWa verkoopt overwegend appelen en is volgens eigen zeggen de grootste fruit-leverancier van de Duitse handel. Wereldwijd heeft het concern in het afgelopen jaar 80.000 ton appelen uit Duitsland verkocht. Vooral in Azië ziet het bedrijf groeimarkten voor de toekomst.
Publicatiedatum: