aardappelteelt op basis van zaad in plaats van pootaardappelen

Techniek Solynta mag titel Nationaal Icoon dragen

Nederland heeft sinds vandaag vier Nationale Iconen. Dit zijn de meest indrukwekkende nieuwe innovaties die ons land rijk is. In aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning maakte minister Kamp van Economische Zaken in de Ridderzaal de vier innovatieve projecten bekend die de titel Nationaal Icoon mogen dragen: gekweekte stamcellen, QuTech, hybride aardappels en de bioneedle.

Solynta heeft een baanbrekende techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt om aardappels te telen op basis van zaad in plaats van pootaardappelen. Daarnaast kunnen de eigenschappen van aardappelen beter worden gecontroleerd, zoals voedingswaarde, grootte en gevoeligheid voor ziektes. Solynta onderstreept met dit project de belangrijke Nederlandse bijdrage aan de mondiale wereldvoedselvoorziening en versterkt de Nederlandse exportpositie als aardappelleverancier.

Het kabinet helpt de Nationale Iconen hun ambities waar te maken en geeft ze een internationaal podium. De iconen krijgen een ondersteuningsprogramma op maat. Daarnaast krijgen ze een minister of staatssecretaris als ambassadeur. Deze biedt bijvoorbeeld toegang tot een groot netwerk bij het aanboren van nieuwe mogelijkheden in binnen- en buitenland. Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaat de verdere ontwikkeling van gekweekte stamcellen ondersteunen. Minister Kamp van Economische Zaken doet dit voor Quantum Technologie. Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gaat zich inzetten voor de Bioneedle en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken voor de Hybride aardappels uit zaad.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.