Interpom Primeurs, stand 110

Tomra zet zes sorteer- en stoomschiloplossingen in de kijker

TOMRA Sorting Food zal aanwezig zijn op de 17e editie van INTERPOM | PRIMEURS in Kortrijk Xpo, België van 23 tot en met 25 november. TOMRA zal er op standnummer 110 meer dan zes verschillende sorteer- en stoomschiloplossingen in de kijker plaatsen.Interpom Primeurs blijft de toonaangevende vakbeurs voor de aardappel-, groente- en fruitsector in Europa en we zijn dan ook erg blij om ook dit jaar onze verschillende sorteermachines en stoomschiloplossingen te tonen aan het grote publiek. We lanceren tijdens Interpom maar liefst vier nieuwe sorteeroplossingen Falcon, Halo, Blizzard en een nieuwe sorteermachine voor gewassen aardappelen. Uiteraard zullen we naast deze gloednieuwe ontwikkelingen ook upgrades en aanpassingen aan bestaande sorteeroplossingen demonstreren", zegt Roel Molenaers, product manager bij TOMRA Sorting Food.

Eerst en vooral zal TOMRA Sorting Solutions de gloednieuwe Falcon demonstreren; een kosteneffectieve voorsorteerder voor de salade industrie. De Falcon verwijdert ongewenst materiaal dat van het veld mee in de productielijn wordt gebracht zoals uitwerpselen, knaagdieren, insecten, kunststof, hout, aardkluiten en stenen.

"Door middel van de Falcon ontdoen we ons in een vroeg stadium van de meeste defecten om ervoor te zorgen dat de sorteermachines verderop in de verwerkingslijn kunnen werken aan een hoger rendement én een eindproduct van een uitstekende kwaliteit kunnen garanderen", zegt Molenaers.TOMRA's nieuwe sorteermachine voor sla voldoet aan alle strenge hygiënische eisen van de industrie. Gezien het compacte ontwerp van de Falcon, is de sorteermachine gemakkelijk te integreren in de (bestaande) productielijn. Bovendien vergemakkelijkt haar open ontwerp het (hygiënisch) onderhoud van de machine.

"Net zo belangrijk als de bovengenoemde voordelen is het behoud van proper waswater. Dankzij de Falcon en de focus op het voorsorteren, blijft het waswater langer proper. Dit resulteert in enorme besparingen voor onze klanten", voegt Molenaers er aan toe.

TOMRA Sorting biedt alle bezoekers van Interpom ook een voorproefje op een nieuwe sorteermachine voor gewassen aardappelen. De sorteermachine heeft een hoge verwerkingscapaciteit (tot 45 000 kg/u) en is speciaal ontworpen om gewassen aardappelen te sorteren op basis van lengte, breedte of een combinatie van beide.

TOMRA biedt de sorteermachine aan als een vrijstaande sorteerder of na de kwaliteitssortering door andere sorteermachines, zoals de Halo of Titan. De machine werkt eenvoudig en effectief. De hele aardappelen arriveren al in volledig gespreid van de droger, Halo, Titan of Sentinel. In dit stadium bevat de productstroom geen vreemd materiaal of afval meer. Een shaker zal alle aardappelen in de lengte rangschikken en met een hoge snelheid over de transportband voeren. Hier worden de aardappelen op grootte geïnspecteerd en geclassificeerd.Een ander hoogtepunt dat de bezoeker niet mag missen is de gloednieuwe gebruikersinterface van de Halo. "In het verleden verwachtten wij van onze klanten dat ze verschillende besturingssystemen konden bedienen en dat ze zich voortdurend bijschoolden om de sorteermachine te kunnen bedienen. Dit staat uiteraard haaks op onze klantgerichte visie en dat is waarom we nu met trots onze klanten een revolutionair intuïtief gebruikersinterface aanbieden. De gebruikersinterface is bijzonder eenvoudig te bedienen en biedt operatoren nu het vertrouwen aan dat als ze kunnen werken met één TOMRA sorteermachine, ze ook in staat zullen zijn om ze allemaal te laten werken!" verduidelijkt Molenaers.

TOMRA zal ook de Blizzard in de kijker plaatsen; een budgetvriendelijke optische sorteeroplossing voor de IQF groente-en fruit verwerkende markt. De Blizzard neemt een beperkte plaats in, kan eenvoudig oudere sorteermachines vervangen en past gemakkelijk in bestaande productielijnen. De Blizzard kan geïnstalleerd worden net na de IQF-tunnel of voorafgaand aan de verpakking. De Blizzard levert een stabiele detectie en behandelt zowel producten met een mono kleur als een gemengde kleur, wat betekent dat de sorteermachine kan werken met het volledige kleurenpalet, wat bijvoorbeeld handig is voor kant-en-klare maaltijden.
 
Voor verwerkers van ongewassen aardappelen stelt TOMRA de Field Potato Sorteermachine (FPS) voor. Deze sensor gebaseerde voedselsorteerder verwijdert aardkluiten, stenen en vreemd materiaal. De sorteermachine is duurzaam, robuust en heeft een hoge verwerkingscapaciteit. Volgens Molenaers kan de FPS werken in de moeilijkste omstandigheden.Tot slot zal TOMRA Sorting Solutions ook verschillende stoomschiloplossingen aanbieden. TOMRA's stoomschillers hebben een uniek ontwerp waardoor knolgewassen nóg sneller en efficiënter kunnen geschild worden. Lijnen die tussen de 1000 kg/u en 50 000 kg/u verwerken hebben baat bij deze oplossing. Voor de klant betekent dit sowieso een besparing van grondstoffen en energie. TOMRA's stoomschillers kunnen gebruikt worden bij een diversiteit aan knolgewassen zoals aardappelen, wortelen, zoete aardappel, rode bieten, knolselderij, koolraap, paprika's en pepers.

"Er bestaat geen twijfel dat de aardappel-, groente- en fruitindustrie zal profiteren van TOMRA's sorteer- en schiloplossingen. TOMRA toont eens te meer aan de toonaangevende leverancier voor de aardappel- en groente-industrie te zijn. Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten op onze stand nummer 110 en u te introduceren aan onze nieuwste innovaties zodat wij u een oplossing kunnen bieden voor uw specifieke uitdaging", zegt Molenaers.
 
Bekijk de Falcon in actie:
Bekijk de Blizzard in actie:

Voor meer informatie:
TOMRA Sorting Solutions.
Marijke Bellemans op
T: +32 (0) 16 74 28 17
M: +32 (0) 476 74 19 18,
E: marijke.bellemans@tomra.com
www.tomra.com/food

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.