Aantrekkelijke binnenlandse markt en droogte

Brazilië: lagere meloenenexport

Brazilië ondergaat momenteel de ergste droogte in jaren en meloenen zijn niet immuun voor de gevolgen ervan. "De droogte heeft enorme impact op de exportvolumes," zegt Adriana Prado, Marketing & Logistics Manager bij Itaueira Agropecuaria SA. "Niet alleen verlaagt het de productie, ook zijn de gewassen kwetsbaarder voor plagen zoals de mineervlieg."


Itaueira heeft meer dan 2,500 hectare gewijd aan meloenen

Maar daar tegenover staan de aantrekkelijke binnenlandse prijsniveaus. In het verleden, vertelt Adriana, exporteerde het bedrijf tot 50% van de productie, maar in de afgelopen jaren is dat percentage gezakt tot minder dan 10%. "De Braziliaanse economie blijft groeien en elk jaar wordt de vraag naar kwaliteitsfruit groter. Brazilianen maken zich steeds meer zorgen over een gezonde levensstijl. Ze zijn geïnteresseerd in natuurlijke producten en stellen hogere eisen aan de kwaliteit van het voedsel."

Juist in dat laatste tracht Itaueira zich te onderscheiden. "We focussen op smaak. We streven er niet naar om de grootste te worden, maar willen de beste producent in Brazilië zijn. We verkopen niet alleen meloenen, maar bieden de hoogste kwaliteit, zelfs als dat voornamelijk nichemarkten oplevert."

Daarbij gaat het om een zo puur mogelijk product. Het bedrijf is geïnteresseerd in de verdere ontwikkeling van deze markt en is voortdurend op zoek naar sterke partnerschappen in binnen- en buitenland. "In de VS en Canada zijn we wat dat betreft al wat verder en werken daar met uitstekende bedrijven, die onze meloenen verwerken voor retailers. In Europa hebben we wat afzet, maar nog geen vaste samenwerking," aldus Adriana.

Meer informatie:
Adriana Prado
Intl Marketing & Log
Itaueira Agropecuária S.A.
M:+55 85 9982-7024
adrianaprado@itaueira.com.br
www.itaueira.com.br

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven