Spanje: TC Fruits van start met Atlantisch sinaasappelseizoen

Voor het Spaanse bedrijf TC Fruits eindigde het sinaasappelseizoen 2013/2014 relatief laat, ongeveer 25 dagen geleden. "Dat is bijzonder, want normaal gesproken eindigen we ons seizoen eind augustus of begin september," zegt Cristóbal Monteagudo, manager van TC. Het bedrijf heeft import- en exportafdelingen en belevert zowel grote winkelketens als groothandelsmarkten in Spanje, de rest van Europa en overzee.De belangrijkste producten worden geteeld in de zogenaamde Atlantische as, bestaande uit Huelva, Portugal en Galicië, waar ze voornamelijk aardbeien, steenfruit, citrus, appels en kiwi's produceren.

"Wij produceren bijna het hele jaar door dankzij de geografische spreiding van onze teeltbedrijven, te beginnen in Huelva en de Algarve in Portugal, waar de gemiddelde temperatuur meestal niet hoger is dan 30 graden," zegt Cristóbal. "Maar we importeren ook uit Argentinië, Uruguay, Zuid-Afrika en Brazilië om eventuele lacunes in het aanbod op te vullen," voegt hij eraan toe.Op dit moment begint het nieuwe citrusseizoen met de eerste Navelina. "Tot het einde van januari verwachten we aanzienlijke hoeveelheden Navelina, Navel Powel en Navelate-sinaasappels en de prijzen zullen eronder lijden. Maar in de tweede fase, die start in februari, zal er waarschijnlijk juist sprake zijn van tekorten, wat de situatie qua prijsniveaus natuurlijk interessanter maakt."

TC Fruits verkoopt 60% van het citrus op de binnenlandse markt, terwijl de rest wordt geëxporteerd naar Europa en naar bestemmingen zoals Brazilië, Mozambique en Angola. "Opkomende markten overzee worden voor ons interessant wanneer de lokale productie seizoensgebonden is of als er om een andere reden productie-tekorten zijn. Dit varieert uiteraard sterk, afhankelijk van de situatie per seizoen. Op het ogenblik is Europa wat makkelijker in te schatten. Daar concurreren we met Turkije in Noord- en Oost-Europa en met Marokko in het zuiden."

TC Fruits verkoopt ongeveer 22 miljoen kilo citrus per jaar.

Meer informatie:
Cristóbal Monteagudo
TC FRUITS
T. (+34) 902 006 975
critobal@tcfruits.com
marketing@tcfruits.com
www.tcfruits.com 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven