vrijdag 14 november 2014

Jaarlijkse Kennisdag voor de fruitteelt

De jaarlijkse Kennisdag voor de fruitteelt wordt vrijdag 14 november 2014 gehouden in het Hof van Wageningen. De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en PPO, onderdeel van Wageningen UR, organiseren deze dag. Deze Kennisdag richt zich op ondernemers en ketenpartners. Het thema dit jaar is: Nieuwe focus op een sterk veranderende fruitmarkt. Daarnaast komen diverse aspecten van de teelt en bewaring van grootfruit, steen- en houtig kleinfruit aan de orde. De Kennisdag voor de fruitteelt biedt een podium waarop professionele fruittelers en ketenpartijen hun
inzichten kunnen verbreden.

Lezingen
Dit jaar ligt de nadruk bij grootfruit op de marktperspectieven in een sterk veranderende fruitmarkt. Sprekers, onder wie ondernemer Koen Hazewinkel en Helwig Schwartau (Bureau AMI, Dld.) geven hun kijk op de huidige situatie en op de toekomstmogelijkheden. Handelsstromen en retailontwikkelingen komen hierbij uitdrukkelijk aan bod. Daarnaast is er voor elke productgroep een speciaal lezingenblok ingericht met actuele (teelt)zaken. Voor grootfruit volgen lezingen over
fosfaatbemesting, economische aspecten bij plantsystemen Conference. Ook bewaarverliezen door vruchtrot en perspectiefvolle resultaten van chemische vruchtdunning, uitgevoerd in demo-onderzoek op PPO komen over het voetlicht.

In de lezingen over houtig kleinfruit en steenfruit staan uiteraard de suzuki-fruitvlieg in de schijnwerpers. Deze fruitvlieg zorgde dit jaar voor veel schade. In de lezing wordt ingegaan op welke terreinen aan een oplossing wordt gewerkt. Ook de Eutypa-beheersing krijgt aandacht. Het onderdeel economie wordt toegespitst op framboos voor verschillende teeltsystemen. Verder worden toekomstige mogelijkheden geschetst met bepaling van genenactiviteit. PPO heeft jarenlang onderzoek verricht aan sleedoornonderstam voor pruim. De introductie ervan staat op stapel en de aftrap wordt verricht op de Kennisdag. Daarnaast komt bodem- en wortelbiologie, als sleutel voor gezonde teelt, in een lezing aan de orde.

Infomarkt
Onderzoekers van Wageningen UR (PPO, PRI en Food & Biobased Research) presenteren in stands hun onderzoeksresultaten. Op de informatiemarkt staan tevens een groot aantal toeleveranciers en dienstverlenende bedrijven klaar om u te informeren over hun producten en diensten. Gedurende de Kennisdag is er ruim gelegenheid om met collega's en professionals ervaringen uit te wisselen.

Locatie en aanvang
De Kennisdag wordt gehouden in hotel- en congrescentrum het Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9 in Wageningen. Vanaf 8.45 uur is de ontvangstbalie geopend en om 9.30 uur beginnen de lezingenprogramma's.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich tot en met zondag 9 november vooraf online aanmelden via de website van de NFO (www.nfofruit.nl). Bij vooraf aanmelden geldt het gereduceerde tarief van 25 euro per persoon (normaal tarief is 30 euro), dit bedrag is inclusief lunch, koffie en thee. Informatie bij de NFO 079 - 368 1300


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.