ZON zoekt eigen komkommers

Kompany en ZON: onvoldoende grond voor fusie

Het medio vorig jaar aangekondigde onderzoek naar een strategische samenwerking tussen Kompany en ZON is afgerond. Beide partijen maken bekend dat het onderzoek heeft uitgewezen dat er onvoldoende grond is voor een fusie. Daar waar kansen liggen op het gebied van operationele samenwerking, zullen deze worden benut.

Voorzitter Ton Reijnders van ZON fruit & vegetables is van mening dat er ook zonder fusie meerdere mogelijkheden zijn om samen te werken. 'Als zich in de toekomst kansen voordoen om verder op operationeel gebied samen te werken, staan we daar zeker voor open'. Omdat er ruimte is voor komkommers aan de klok, zoekt ZON naar een eigen komkommerassortiment om onze commerciële positie te versterken, aldus Reijnders.
 
Kompany-voorzitter Theo Geven geeft aan dat het onderzoek en de gesprekken steeds in een positieve en constructieve sfeer zijn gehouden. 'Met diezelfde instelling zullen we toekomstige mogelijkheden bekijken om op operationeel gebied samen te werken. Uitgangspunt voor ons is daarbij het belang van de komkommertelers'.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.