volautomatisch opslagsysteem gerealiseerd bij Nature's Pride'.

Viscon Logstics wint Siemens Application Award

De Viscon Group werd op 1 oktober verrast door een bezoek van het Siemens team voor het uitreiken van de Siemens Application Award 2014. Viscon Group ontving de prestigieuze award voor de toepassing van een Siemens applicatie in het Viscon Matrix opslag systeem. De creativiteit en het innovatieve karakter van het toepassen van deze applicatie werden geroemd door de vele stemmers op de Siemens website. Siemens introduceert de winnaars internationaal met een speciale bedrijfs- en product video.

Het Viscon Matrix systeem is een opslagsysteem voor pallets met baanbrekende technologieƫn. Zo werkt het systeem draadloos en maakt het gebruik van oneindig maal oplaadbare ultracondensatoren, die ervoor zorgen dat het systeem 24/7 actief kan zijn. Dit systeem is ontwikkeld door de toenemende vraag voor een alternatief op de veelal bekende pallet kraan systemen (AS/RS) waarbij het Matrix systeem zich kenmerkt door haar hoge mate van flexibiliteit, enorme capaciteiten, opslagdichtheid en gunstige prijsstelling.

Nature's Pride
Viscon Logistics ontwikkelde een volautomatisch opslagsysteem voor Nature's Pride'. Viscon ontwikkelde een opslagsysteem voor de verschillende soorten verpakte groenten & fruit. Dit speciaal ontwikkelde opslagsysteem is uniek door het flexibele 'shuttle en satelliet' systeem. Dit opslagsysteem bestaat uit meerdere, boven elkaar geplaatste opslagkanalen. Producten worden eerst middels een lift naar de juiste laag gebracht. Op de juiste laag worden zij afgegeven aan een shuttle, welke het product automatisch naar het juiste opslagkanaal transporteert. De shuttle bevat een satelliet die de pallet vervolgens draadloos wegzet of ophaalt van of naar de juiste positie in het opslagkanaal.De communicatie en de voeding van de satellietvoertuigen verlopen draadloos. De satelliet kan draadloos functioneren door de ultracapicatoren die zijn toegepast. Door deze techniek kan de satelliet, tijdens ingebruikname, worden opgeladen op de shuttle, welke hierdoor een 24/7 werking garanderen. De communicatie vanuit de SIMATIC S7-1500 contoller naar de satellieten en shuttles, verloopt draadloos via industriƫle Wifi toegangspunten met Rcoax en omnidirectionele antennes. De controller ontvangt de opdrachten vanuit de bovenliggende servers en distribueert deze naar de onderliggende componenten. De SIMATIC S7-1500 bevat veel communicatiemiddelen en is daarom de geschikte controller voor het Matrix opslagsysteem.

www.visconlogistics.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven