Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Staatssecretaris van Milieu, Liz Truss:

"Brits zomerfruit zou jaarrond beschikbaar moeten zijn"

Volgens de Britse Staatssecretaris van Milieu zou het Britse zomerfruit het hele jaar door beschikbaar moeten zijn als telers meer innovatieve technieken gebruiken.
Liz Truss zegt dat producenten het groeiseizoen kunnen vergroten. Ze wees op het succes van de aardbeiensector, waarbij de invoering van "polytunnels" ervoor heeft gezorgd dat mensen het hele jaar door Britse aardbeien kunnen eten. 

Dit jaar worden er in november nog steeds aardbeien geplukt voor het eerst in de geschiedenis. Na de lange zomer en de zachte herfst en het gebruik hoogwaardige technologie kan er een recordgewas worden geproduceerd. In totaal zal het seizoen 38 weken duren, het langste ooit. Volgens Truss moeten producenten kijken naar "grote voorbeelden" en hun concurrentie uitbreiden.

"Afgezien van de prijs is het kopen van Britse producten de belangrijkste factor voor consumenten om iets te kopen. Ze weten dat ze een kwalitatief hoogwaardig product krijgen. Als regering kunnen we helpen bij zaken als etikettering en hulpmaatregelen om de sector meer te laten concurreren. "

Publicatiedatum: