Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
productieoverschot en concurrentie Coeur-de-Boeuf

Vleestomaten steeds minder populair in Frankrijk

Het Franse vleestomatenseizoen verloopt door het productie-overschot moeizaam. Dat stelt Maxime Laclaverie, Hoofd Marketing van het Franse teeltbedrijf Rougeline. De weersomstandigheden hebben geleid tot een grote hoeveelheid vleestomaten en het Russische embargo is van negatieve invloed op de Franse markt. Hierdoor zijn de prijzen dit jaar flink gedaald.



Rougeline produceerde dit seizoen 3.000 ton vleestomaten in het zuiden en zuidwesten van Frankrijk, waarna ze in kisten van 7kg werden geëxporteerd over het gehele land. Hoewel de productie grotendeels belandt op de nationale markt, ondervindt Rougeline volgens Laclaverie concurrentie van geïmporteerde tomaten uit landen als Nederland en België.

De meest populaire tomaat van Frankrijk is de trostomaat. Ondertussen ziet Laclaverie de vleestomaten "steeds minder populair" worden vanwege de voorkeur voor onder meer Coeur-de-Boeuf. Dit komt volgens hem door de vorm van deze tomaat die "aantrekkelijk is voor de consument". Rougeline gaat volgend jaar dan ook minder vleestomaten produceren.
Photo credits : Rougeline

SAS Rougeline
Sud-Ouest - Marmande (siège)
Chemin de Cazeaux, 47213 Marmande
Tél. 33 (0) 553 20 51 50
Fax 33 (0) 553 20 99 11
Publicatiedatum: