Herman Hoogendoorn, Nature's Pride:

"Mango's en limes tot het eind van het jaar op en tekort"

Tholen - Een bericht afgelopen week op deze site dat de mango-aanvoer gaat toenemen, is volgens Herman Hoogendoorn van Nature's Pride totaal uit zijn verband getrokken. De aangegeven aantallen bestaan grotendeels uit Tommy Atkins en niet de gevraagde Kent en Keitt variëteit. "Het is op en tekort op de mangomarkt. De aantallen die onderweg zijn, zijn bij lange na niet genoeg om alle tekorten in te vullen en aan de grote vraag te kunnen voldoen!"Van een significante prijsdaling is volgens de importeur dan ook echt geen sprake. "Wij kunnen nergens mango's vinden voor de aangegeven prijzen in het gepubliceerde bericht. De marktprijs ligt hier ver boven. Dat gaat misschien nog iets zakken, maar daar is het mee gebeurd. Ook Peru verwacht simpelweg fors minder mango's voor komend seizoen. Tot begin volgend jaar zal er derhalve op de markt een tekort aan mango's zijn. De mangomarkt is en blijft voorlopig onstabiel."

Limes
Naast mango's komt er ook een groot tekort aan limes. "Er komen nauwelijks limes per boot aan, waardoor iedereen is aangewezen op luchtvracht. Er zijn afgelopen dinsdag door gebrek aan regen slechts 9 containers vanuit Brazilië naar Europa vertrokken, terwijl dat er normaal zo'n 70 zouden moeten zijn. Je weet nu al dat de limeprijzen snel zullen stijgen", zegt Herman. "Ook met limes zal het derhalve tot het eind van het jaar moeilijk zijn. Mexico heeft regen gehad en is bang om te verladen vanwege de kwaliteitsproblemen die je krijgt als je de limes in de regen plukt. Daarnaast hebben ze een lokale markt die skyhigh is."

Voor meer informatie:
Herman Hoogendoorn
Nature's Pride
Tel: 0174-527068
Fax: 0174-525909
herman@naturespride.nl
www.naturespride.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.