AGF'ers in Quote 500

Tholen - De Quote-500 is weer uit met hele verschillende namen. Twee jaar geleden heeft de redactie van Quote de rijkenlijst al eens flink opgeschud door families naar een aparte familielijst te dirigeren. Dit jaar krijgen zij die liever fiscaal vriendelijk in België of Zwitserland vertoeven het nakijken vanaf een nieuwe buitenlandlijst. Het resultaat: ruim 130 frisse gezichten en een top drie die totaal anders is dan vorig jaar.

Uiteraard speurden wij naar de rijkaards binnen de AGF-sector. Traditioneel veel supermarkteigenaren in de lijst en ook de zaadveredelaars zitten nog niet op zwart zaad. Wij laten ze in onderstaande toelichting even achterwege.Een flinke stijging maakt Kees Meijer van LambWeston Meijer, die Quote flink liet stijgen op de lijst. Volgens het blad bedroeg de gemiddelde nettowinst de afgelopen drie jaar nagenoeg 17 miljoen euro.

Ook de in de AGF-handel welbekende Jan van den Heuvel maakt een sprong op de lijst. Bij het belletje van Quote om het vermogen te toetsen nam de vrouw des huizes op en reageerde uitermate vriendelijk en beleefd, maar ook gedecideerd op de vraag of haar goudhaantje te spreken was: "Doe geen moeite!"

Ook Piet en Frans Kramer van Vezet beuren volgens Quote nog goed, getuige het geschatte vermogen van 115 miljoen euro.

Hetzelfde geldt voor de zussen Annie en Margriet Beekenkamp (77 miljoen). Volgens financieel directeur Peter Persoon van de Beekenkamp Groep zijn er meerdere ondernemers in de omgeving die in plaats van Beekenkamp op de lijst kunnen, maar namen wil hij niet geven.

Jack Aartsen maakte vorig jaar al zijn debuut op de lijst. Hij meldde de reactie van Quote louter negatieve reacties te hebben gekregen. "Dus ook dit jaar wens ik op geen enkele manier medewerking te verlenen."

Nieuw op de lijst is Mart Christiaens van het gelijknamige bedrijf uit Horst dat machines maakt voor het telen van champignons en het verwerken van compost. Dat leverde vorig jaar 2,5 miljoen euro winst op.

Ook Trudie en Julie van Aken zijn al jarenlang op de lijst te vinden. Na het overlijden van vader Dick werd volgens Quote de poet eerlijk verdeeld tussen zijn dochters. In contact komen met de dames blijft moeilijk. Volgens Quote loopt Julie de polonaise in Amsterdam, terwijl Trudie druk is met vrijwilligerswerk in het altijd lastig per e-mail te bereiken Kenia.

Ook Henk de Jong - eigenaar van het gelijknamige verpakkingsbedrijf en druk met het raceteam van zijn zoon, is nieuw op de rijkenlijst. Volgens de voormalige ijsbergslateler heeft hij goede jaren achter de rug en zou de vermogensschatting rond de 40 miljoen weleens kunnen kloppen.

Hij zal het er niet mee eens zijn, maar ook Adrie Murre van TOP Onions maakte zijn opwachting in de Quote en wel op plaats 493, met een geschat vermogen van 38 miljoen euro. Volgens het blad werd er in 2013 weer een keurige 5,3 miljoen euro winst gemaakt met TOP Onions.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.