Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi moet ex-directeur 9 ton betalen

Supermarkt Aldi moet een ontslagen directeur een ontslagvergoeding van 900.000 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Arnhem bepaald. Het gaat om Pieter Vink, de directeur van Aldi Inkoop. Hij werd eerder dit jaar van de ene op de andere dag uit zijn functie gezet. De aanleiding was dat hij binnen het bedrijf telefonisch en schriftelijk kritiek had geuit op het autoritaire leidinggeven van Flor du Puy, de directeur van Aldi Holding en topman van de keten in Nederland.

Vink wilde één en ander graag toelichten in een gesprek, maar kreeg hiervoor nooit de kans. De rechter vindt het ongehoord dat Aldi de man, die al 27 jaar in dienst was, direct op straat zette zonder zijn klachten te onderzoeken. Aldi voerde voor het ontslag wel enige bezwaren aan over het functioneren van Vink. Maar die werden niet concreet gemaakt en waren niet onderbouwd.

Aldi wilde Vink maximaal een afkoopsom van 450.000 euro betalen. Het bedrijf wil niet op de zaak reageren.

Bron: NOS
Publicatiedatum: