LTO Seizoenarbeid sluit nieuwe collectiviteit met HollandZorg

LTO Seizoenarbeid en HollandZorg zijn vanaf nu samenwerkingspartners in het aanbieden van tijdelijke zorgverzekeringen. LTO Seizoenarbeid en HollandZorg hebben gezamenlijk een bijzondere collectiviteit ingericht die aantrekkelijke voordelen heeft speciaal voor buitenlandse seizoenarbeiders. De collectiviteiten van Zilveren Kruis Achmea en CZ blijven overigens onveranderd.

LTO Seizoenarbeid acht het van belang om haar onafhankelijkheid op het gebied van tijdelijke zorgverzekeringen in balans te houden. We zijn daarom op zoek gegaan naar een derde samenwerkingspartner naast Zilveren Kruis Achmea en CZ. LTO Seizoenarbeid heeft in het bijzonder gezocht naar een zorgverzekeraar die gespecialiseerd is in het aanbieden van zorgverzekeringen speciaal voor (agrarische) seizoenarbeiders. De collectiviteiten van LTO Seizoenarbeid zijn namelijk niet alledaags. Hierin hebben we HollandZorg als nieuwe partner gevonden.

De HollandZorg Uitzendpolis No Risk is speciaal ontwikkeld voor buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland verblijven. De nieuwe collectiviteit, is een wettelijke basisverzekering inclusief een aantal extra dekkingen. De basisverzekering geeft goede vergoedingen voor de meest voorkomende (noodzakelijke) zorgkosten zoals huisarts, geneesmiddelen, ziekenhuisopname en verloskundige zorg.
De verzekerde heeft met de extra dekking recht op spoedeisende tandheelkundige behandelingen in Nederland tot € 200,- per jaar. Ook repatriëring bij ziekte of overlijden en zijn gedekt.
Het eigen risico (€ 360,-) is volledig herverzekerd in een aanvullende verzekering. De werknemer betaald hier dus niets extra's voor. Als uw medewerker bijvoorbeeld medicijnen voorgeschreven krijgt door de huisarts, dan krijgt hij deze direct vergoed via HollandZorg.

HollandZorg vertaalapp
HollandZorg is een innovatieve zorgverzekeraar daarom blijft HollandZorg haar producten en diensten voortdurend ontwikkelen. In samenspraak met diverse brancheverenigingen bundelt HollandZorg de krachten om het zorgverzekeren van seizoenarbeiders zo goed en efficiënt mogelijk te organiseren. Als voorbeeld heeft HollandZorg heeft een gratis vertaalapp, waardoor communiceren een stuk makkelijker wordt. De app maakt een gesprek tussen medisch specialist en een Pools persoon mogelijk binnen één scherm. Hiermee wordt de taalbarrière verkleind en kan de Poolse persoon zich verstaanbaar maken.
Ook beschikt HollandZorg over een Engelstalige Zorgzoeker waarmee werknemers op eenvoudig manier een zorgverlener in de buurt kunnen zoeken.

Goed werkgeverschap
Als werkgever ben je verplicht je buitenlandse seizoenarbeiders erop te wijze dat zij verplicht zijn een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten.
In het kader van goed werkgeverschap doe je als werkgever je best om ervoor te zorgen dat de werknemer zijn zaakjes goed geregeld heeft. Als werkgever ben je voor de werknemer en de zorginstelling toch vaak het aanspreekpunt, en een ongeluk zit in een klein hoekje, het voorkomen van (financiële) rompslomp is dan een kleine moeite. Gelukkig worden werkgevers zich er steeds meer van bewust hoe belangrijk het is dat hun medewerkers verzekerd zijn.

Voor meer informatie over deze dienstverlening kunt u onze website raadplegen www.seizoenarbeid.nl of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. T. 088-4724200 / E. info@seizoenarbeid.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven