Teler Jos Stevens:

"Bloemkoolprijs weer beter, maar dat maakt het seizoen niet meer goed"

Tholen - De maand oktober was voor bloemkooltelers een sombere situatie. Half september was er nog sprake van hoge prijzen vanwege de kleine aanvoer, maar de productie kwam eind september vrijwel allemaal op één hoop. Over het hele jaar gezien is het seizoen niet goed geweest en dit zorgt ervoor dat ons jaarcijfer is gedaald", vertelt teler Jos Stevens. Hij heeft een areaal van 13 hectare en levert aan BelOrta."Spotgoedkoop
"In de afgelopen maand was de markt helemaal in elkaar gestort. Midden september zaten we nog op 1,80, maar in de weken erna waren ze spotgoedkoop. De bodemprijs was zelfs 12 cent, dat is nog nooit gebeurd." Spijtig vind Jos dat de de bloemkolen in de supermarkten in de mindere periode wel goed geprijsd waren.

Momenteel liggen de prijzen terug weer wat hoger, maar dat maakt het seizoen niet meer goed. Van ons komen er niet veel volumes meer. Ons seizoen loopt van mei tot november. De meeste telers hebben nog wat late bloemkool. Rond kerst begin ik weer met het preiseizoen." Hij hoort om zich heen dat er bloemkooltelers afvallen. "Er stoppen er meer dan er beginnen. Dat heeft met name te maken dat het financieel niet altijd meer haalbaar is. Er zit veel werk in de teelt en je heb daarnaast de investeringen nog."

Voor meer informatie:
Jos Stevens
jos.m.stevens@gmail.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.