Belangstelling Cuba voor Schots pootgoed

Vertegenwoordigers van de Cubaanse overheid bezochten afgelopen periode Schotland om de importmogelijkheden van aardappelpootgoed te bekijken.

De Cubaanse autoriteiten hadden daarbij vooral aandacht voor de kwaliteit van de poters en voor de fytosanitaire omstandigheden tijdens de teelt en de verwerking.

Ze bezochten onder meer een teeltbedrijf en een exporteur van pootgoed, meldt aardappelorganisatie Potato Council.

Verhogen opbrengstcapaciteit

De Cubaanse belangstelling voor goed uitgangsmateriaal is vooral bedoeld om de opbrengstcapaciteit van de eigen aardappelteelt te verhogen.

Het is onderdeel van de doelstelling van Cuba om geleidelijk meer zelfvoorzienend te zijn voor wat betreft voedselproductie.

Volgens Potato Council importeerde Cuba voorheen zo'n 30.000 ton pootgoed. Dat is in de loop van de jaren echter afgenomen tot slechts enkele duizenden tonnen.

Vroeg groeiseizoen

Cuba kent voor aardappelen een vroeg groeiseizoen en heeft behoefte aan rassen die geschikt zijn voor het tafelsegment en voor de verwerkende industrie.

Potato Council ziet de opleving van de Cubaanse aardappelteelt als goede mogelijkheid om extra Schots pootgoed te kunnen vermarkten.


bron: NieuweOogst.nu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.