totale organisatie en dekking van kosten voor de eerste twee jaar

Wiskerke Onions komt telers tegemoet voor GLN kosten en registratie

Wiskerke Onions vergoedt over het jaar 2014 en 2015 de kosten en regelt de organisatie voor haar GlobalGAP-gecertificeerde telers om de GLN (Global Location Number) code voor het individuele akkerbouwbedrijf aan te vragen. Hiermee maakt de zelfsorterende uienexporteur zich hard voor de Nederlandse uiensector om een betere toegang te verschaffen tot zowel afzetmarkt Europa als derde landen.

Om akkerbouwproducten inclusief uitgangsmaterialen te kunnen exporteren is de intrede van GLN op akkerbouwbedrijven een belangrijke stap voorwaarts m.b.t. aantoonbaar borgen van ketentransparantie. De GLN code gaat in de toekomst ook een leveringseis worden voor alle Nederlandse akkerbouwbedrijven (ter aanvulling/vervanging van het huidige GGN nummer) Voor markttoegang naar landen buiten de EU worden door handelskoepel FrugiVenta, GroentenFruit Huis en Frug I Com i.s.m. het Ministerie van Economische Zaken breed ingezet op de GLN voor elke ketenpartner. Met betrekking tot de export van uien naar Indonesië wordt hier ook op ingezet oogst van 2015.

Daarmee wordt de GLN de nieuwe industrie standaard t.b.v. identificatie van akkerbouwbedrijven. Dit geldt niet allen voor uien, maar ook voor andere versproducten, zoals consumptieaardappelen, sperziebonen, spruiten, wortelen en knolselderij. Ook biedt het mogelijkheden voor de export van pootgoed en andere uitgangsmaterialen. Om genoemde redenen heeft Wiskerke Onions besloten om vroeg over te gaan tot het inzetten van het Global Location Number.

"Als leider in de uiensector willen we dat moeilijke eerste stapje zetten. Niet alleen voor de supermarkten, maar ook voor export gaan de GLN-codes noodzakelijk worden", zegt Chayenne Wiskerke. "We komen onze GlobalGAP-gecertificeerde telers met tegemoet met de totale organisatie en dekking van kosten voor de eerste twee jaar. Als ze ook in 2016 en 2017 de uien aan ons leveren worden die kosten ook vergoed. Indirect is het een stimulans voor de telers om het GlobalGAP-certificaat te behalen. Nu ligt bij ons het aandeel GlobalGAP-gecertificeerde telers nog op zo'n 50%, maar we willen graag naar de 100% toe."

Voor meer informatie:
Chayenne Wiskerke
Wiskerke Onions
Tel: 0113 382210
Chayenne@wiskerke-onions.nl
www.wiskerke-onions.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.