Tolsma-Grisnich introduceert intelligente wastechniek

Maximaal reinigen met een minimale hoeveelheid water. Dat kan nu met de nieuwe Trommelwasser TGW van Tolsma-Grisnich. De trommelwasser is voorzien van intelligente sensoren en geavanceerde besturingstechnologie. Tijdens het wasproces wordt de mate van vervuiling (slibdetectie) én de doorstroming van product gemeten. Op basis daarvan wordt het waterniveau én de aanvoer van schoon water volledig automatisch aangestuurd. Door de toepassing van de speciale vorm van de wastrommel in combinatie met de intelligente sensortechniek, is het water- en stroomverbruik minimaal. De stilstand bij het overschakelen op een ander product (of van de ene op de andere partij) is te verwaarlozen. Naast aardappelen is de wasser ook geschikt voor peen, rode bieten en andere bol- en knolgewassen.Officiële introductie
Tijdens Interpom 2014 in Kortrijk vindt de officiële introductie van de trommelwasser en de stenen-, kluiten-, loofscheider plaats. De installatie is echter te groot om op de beurs te tonen. Daarom is iedereen uitgenodigd voor de open dag op woensdag 26 november 2014 bij Grisnich in Emmeloord (Constructieweg 2). Achter de fabriek worden de trommelwasser en de stenen, kluiten, loofscheider opgebouwd om aardappelen 'live' te wassen. Ook worden de noviteiten op het gebied van droogontgronding en het service software pakket getoond.

Interessante lezingen
De engineers van Tolsma-Grisnich zijn 26 november beschikbaar om vragen te beantwoorden. Daarnaast worden er interessante lezingen gegeven door Kiremko, Van Antwerpen Milieutechniek en Tolsma-Grisnich. Het programma is inhoudelijk maximaal afgestemd op de informatiebehoefte van de verwerkende bedrijven.

Voor meer informatie:
Tolsma Techniek Emmeloord b.v.
Postbus 1010, 8300 BA Emmeloord
Fabrieksweg 7, 8304 AT Emmeloord
T +31 (0) 527 636 433
E JanVanMaldegem@tolsma.com
I www.Tolsma.com
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.