Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Supermarktcheck Roamler

Hoe Fairtrade zijn de supermarkten nou eigenlijk?

Afgelopen week vond de Fairtrade Week plaats. Roamler onderzocht in hoeverre dit initiatief ook daadwerkelijk terug te vinden was in de deelnemende supermarkten. Roamlers hebben een selectie van 10 locaties van 15 formules bezocht (totaal 150) en bekeken wat het aanbod was in Fairtrade bananen, koffie, thee en chocolade, of deze producten in de aanbieding waren en welk promotiemateriaal er aanwezig was voor de Fairtrade Week.



Een greep uit de resultaten:
  • Alle onderzochte retailers verkopen Fairtrade koffie, thee en chocolade, maar bij slechts 4 retailers zaten ook Fairtrade bananen bij íedere locatie in het assortiment (zie tabellen presentatie). Coop, Dekamarkt, Dirk, EkoPlaza, Jan Linders en Poiesz verkopen zelfs helemaal géén Fairtrade bananen.
  • Er ware veel producten in de aanbieding. De meeste aanbiedingen waren te vinden bij het schap met koffie. Er waren daarentegen geen aanbiedingen bij Jumbo, maar ook bij Dekamarkt, EkoPlaza, Poiesz en Spar grepen Roamlers die op koopjesjacht waren vaak mis.
  • Alleen bij Albert Heijn en PLUS zijn de speciaal ontworpen wobblers ruimschoots terug te vinden. Lidl en PLUS maakten (daarnaast) gebruik van A4 posters en plafondhangers. In de overige supermarkten was er nauwelijks promotiemateriaal van de Fairtrade week aanwezig, maar werden de producten aangeprezen door middel van reguliere schapkaartjes.


Het in Amsterdam gevestigde bedrijf Roamler verschaft bedrijven al bijna drie jaar detailleerde informatie en foto's door gebruik te maken van een smartphone community. Roamler maakt razendsnel duidelijk wat er daadwerkelijk gebeurt op de winkelvloer, waardoor bedrijven direct en doelgericht actie kunnen ondernemen om voor verbetering te zorgen. Inmiddels is Roamler in zo'n tien landen actief, waaronder Chili, Colombia, Zweden, Italië en Groot-Brittannië.

www.roamler.nl
Publicatiedatum: