Fratelli Orsero beheert volledige bananen- en anansketen

"Toenemende vraag kroonloze ananas in Europa"

In Italië is het seizoen voor ananassen tot nu toe positief geweest. De afzet was gestegen in vergelijking met vorig jaar Dit vertellen de bedrijfsleiders van Fratelli Orsero, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de teelt, de distributie en de export van bananen en ananassen uit Costa Rica en Colombia. "We beheren de hele keten."

In 2013 werden 25.000 ton ananassen geïmporteerd en geëxporteerd naar Italië, Spanje, Frankrijk, Noord-Europa, Portugal en Griekenland. "Dit jaar hebben we geïnvesteerd in distributie en marketing en verwachten 43.500 ton te bereiken, 74% meer dan het voorgaande jaar. Met betrekking tot de prijzen is het moeilijk om een vergelijking te maken, omdat producten in de eerste helft van 2013 echt schaars waren. Dit jaar was de oogst overvloedig en de kwaliteit uitstekend."

Variëteiten
Fratelli Orsero ananassen komen van Costa Rica, het grootste ananasproducerende land ter wereld. Het fruit wordt geproduceerd met geïntegreerde landbouwmethoden en de naam van het ras is MD2, die bekend staat als extra zoet, met een onmiskenbaar aroma. "Dit is de belangrijkste variëteit die wordt verkocht aan Europa, omdat consumenten een voorkeur hebben voor de mooie kleur en het gele en zoete vruchtvlees.

Kroonloze ananas

Een trend in de markt is de kroonloze ananas. In het afgelopen jaar is de vraag naar ananassen zonder kroon toegenomen in Italië, Spanje en Frankrijk. "Onze groep importeert dit product ook", aldus de managers van het bedrijf. "In Europa wordt dit product met name gebruikt voor verwerkers die dit gebruiken om versgesneden fruit aan te bieden."

www.fratelliorsero.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.