Industrial Auctions

‘Veilingen zijn goed voor de complete AGF-industrie’

Industrial Auctions is een online veilingbedrijf dat gespecialiseerd is in het veilen van machines, inventaris en goederen voor voornamelijk business-to-business. Ruim 80% van de partijen die kopen op veilingen bij Industrial Auctions zijn ondernemingen uit binnen- en buitenland. Veilen hangt niet altijd samen met faillissementen. Door de economische crisis en de opkomst van veilingen lijkt dit samen te hangen, maar schijn bedriegt. Naast de faillissementsverkopen zijn er veelal 'gezonde' bedrijven die niet het netwerk / connecties hebben en misschien nog wel vaker, niet de tijd hebben om eventuele machines die niet meer in productie zijn op de markt te zetten.Koninklijke Peijnenburg, Belgisch groenteconcern Pinguin NV, Groenteverwerker Ploegmakers, Fischer Feinkost en Vion Food Group zijn enkele partijen die hebben ingezien dat veilen een uitstekende mogelijkheid is om overtollige machines wereldwijd te verkopen.

Aan de andere kant van het scherm zit: De koper. Bedrijven die de machines kopen (handelaren, productiebedrijven, etc.) op de veilingen van Industrial Auctions komen uit landen over de gehele wereld: Nederland, België, Duitsland maar ook zelfs uit landen als Peru, Thailand, Philipijnen, Australië, Canada, Brazilië, Italië, Rusland, Oekraïne. Ze komen met Industrial Auctions in aanraking door de specifieke marketingcampagnes van Industrial Auctions waaronder offline marketing (beursbezoeken, advertenties in vakbladen, dagbladen, magazines) en online marketing (direct mailings, persberichten, advertorials in nieuwsbrieven, banners op websites, etc.).De diversiteit van het aanbod op veilingen is zo groot dat er voor iedere bezoeker wel een machine bij staat die interessant is. Het veilingbureau maakt van iedere machine een uitgebreide beschrijving en vele foto's zodat iedere klant uitstekend geïnformeerd word en deze kan kijken of de machine past in haar eigen machinepark. Industrial Auctions streeft naar een kwalitatief goed aanbod: machines hebben tot het laatste moment meegedraaid. Mocht dit anders zijn, wordt dit altijd bij de machine vermeld. Geïnteresseerden wordt (slechts in hoge uitzondering) de mogelijkheid geboden om de machine met eigen ogen te bekijken tijdens kijkdagen. Hierbij is gekwalificeerd personeel aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.Op de dag van de sluiting van de veiling schieten de bezoekersaantallen op de website omhoog. Vanuit de hele wereld neemt de interesse toe en op de dag van de sluiting zitten honderden bedrijven achter hun computer om te bieden op de machine waar ze hun pijlen op gericht hebben. Medewerkers van Industrial Auctions houden het proces goed in de gaten en zitten klaar om eventuele last minute vragen te beantwoorden.

Na de veiling worden direct mails uitgestuurd met 'U heeft de volgende machine gewonnen' gevolgd met een pro-forma factuur voor de afhandeling van de veiling. Naast het financiële gedeelte is er natuurlijk ook het transport van de gewonnen machines. Afhankelijk van de grootte van de veiling worden ophaaldagen georganiseerd. Medewerkers van Industrial Auctions zijn aanwezig met genoeg mankracht en heftrucks om klanten zo snel mogelijk mee te helpen met het inladen van de machines in vrachtwagens, bestelwagens en containers. Dit meehelpen wordt door alle klanten van Industrial Auctions beschouwt als zeer professioneel en zeer zeker welkom.Voor meer informatie:
Industrial Auctions
www.industrial-auctions.com
Ad van Kollenburg
06-46012486
avk@industrial-auctions.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven