appelsap vermarkt onder merk Boni Selection

Colruyt en OKay ondersteunen Belgische Jonagold-telers

Op woensdag 5 november starten Colruyt en OKay met een nieuwe actie om de Belgische producenten van Jonagold appelen te steunen. De winkelketens verkopen een deel van de oogst van die producenten als appelsap onder de naam Boni Selection, hun huismerk. De appelen komen van twee telers waar Colruyt Group al jaren mee samenwerkt voor fruit van Boni Selection: Danny Neven en de broers Bangels. Dit initiatief is het vervolg op een geslaagde actie in augustus om de Belgische perentelers een duwtje in de rug te geven.Jarenlange samenwerking
Colruyt Group werkt al jarenlang bij voorkeur samen met Belgische familiebedrijven. Tony De Bock, directeur Productpromotie bij Colruyt, legt uit: "Wij onderhouden goede relaties met onze telers en zijn ons dus goed bewust van hun noden. Om te vermijden dat ze met een groot overschot aan appelen blijven zitten, willen we met deze heel concrete actie ons steentje bijdragen."

De appelen voor deze actie komen uit de boomgaarden van Danny Neven en de broers Christophe en Pascal Bangels uit Haspengouw. Deze telers hebben jarenlange ervaring in het telen van appelen en weten perfect welke kwaliteit Colruyt Group verwacht voor Boni Selection. Een Jonagold-appel van Boni Selection moet voldoen aan strenge eisen op het gebied van kaliber, uiterlijk, stevigheid en smaak.

Een eerlijke prijs
Christophe Bangels: "Wij werken al meer dan 10 jaar samen met Colruyt. Die lange samenwerking is gebaseerd op het feit dat Colruyt appelen van topkwaliteit wil,
en ons daar een eerlijke prijs voor geeft." Vanaf 5 november krijgen de klanten van Colruyt en OKay ook korting op alle Belgische Jonagold-appelen, wat extra steun betekent voor de Belgische telers.

100 % puur geperst sap

De aankoper van Boni Selection-fruit koos voor Jonagoldappelen, omdat ze dankzij hun zoetzure smaak ideaal zijn om te persen. Bovendien zijn ze ook het sappigst en leveren ze veel en heel smaakvol sap. Het 100 % puur geperste appelsap van Boni Selection is bovendien gemaakt van appelen die geteeld worden met respect voor het milieu, volgens de principes van de geïntegreerde teelt. Meer dan 180 ton appelen (8 volle vrachtwagens) werd geperst, wat 165.000 flessen van 75 cl opleverde. Het appelsap kan tot 35 dagen in de koelkast bewaard worden (3 dagen na opening). De flesjes zijn beschikbaar vanaf woensdag 5 november bij Colruyt (versmarkt) en OKay (Freshmart) en via Collect&Go. Het appelsap is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

www.colruyt.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven