Griekse kiwi’s gaan concurreren met de Italiaanse

Italië en Griekenland telen dezelfde kiwisoort en Gualtiero Rivoira uit de Rivoira Groep vreest dat ze te nu maken zullen krijgen met een overaanbod. "Rusland absorbeerde voor de boycot aanzienlijke hoeveelheden Griekse kiwi's, ongeveer 30% van de export. Dus is er het risico dat deze producten nu op de Europese en mediterrane markten terechtkomen. Italiaanse en Griekse kiwi's zijn vergelijkbaar en de laatste gaan tegen zeer concurrerende prijzen van de hand."


Gualtiero Rivoira

Rivoira vreest vooral voor november, december en januari. "De verwachte 25/30% toename van de productie en het feit dat Griekenland geen grote voorraad-faciliteiten heeft, betekent waarschijnlijk dat de exporteurs hun producten snel willen verkopen. De concurrentie wordt dus aanzienlijk."

Daarnaast is een ander probleem door het verschil tussen inkoopprijzen en eventuele verkoopprijzen. "Het gebrek aan aanbod uit Chili en het vroege einde van het Nieuw-Zeelandse seizoen leidde tot hoge prijzen. Nu zullen de exporteurs moeten afwachten hoe de markt de investeringen gaat terugbetalen."

Een lichtpuntje is dat de bestemmingsmarkten voor Kiwi Uno erg divers zijn - Canada, Nieuw-Zeeland, Maleisië, Singapore, Brazilië, de Arabische landen en China. "Sommige markten zijn al volledig ontwikkeld, maar anderen, zoals China, tonen een groot potentieel."

"Het oogsten begint deze week en het seizoen loopt vermoedelijk tot mei / juni 2015. In 2013 hebben we hevig geïnvesteerd in ons magazijn en nu zijn we in staat om fruit maximaal 7 à 8 maanden op te slaan."

Een laatste commentaar op bacteriose: "Onze regio is vooral getroffen door het koude weer, maar een paar jaar geleden zag het er nog veel erger uit. Het lijkt erop dat we hebben geleerd ermee om te gaan, maar het blijft afwachten wat er in de komende paar jaar gebeurt."


Contact:
Rivoira Giovanni & Figli S.p.A.
Via Pomarolo, 88
12039 Verzuolo (CN) - Italy
Tel.: (+39) 0175 280800
Fax: (+39) 0175 280850
Email: info@rivoira.it
Web: www.rivoira.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.