Aardappelgroothandelaar Ron Vreeswijk:

"Met groot aardappelassortiment kun je je nog onderscheiden"

Tholen - Ron Vreeswijk vormt de vierde generatie van de gelijknamige Rotterdamse aardappelgroothandel, die sinds 1924 bestaat. In al die jaren heeft hij alle marktsituaties in de aardappelen al wel meegemaakt. "Momenteel zijn er genoeg aardappelen. Er wordt wel redelijk wat verkocht, maar het moet allemaal voor weinig. Maar ja, als de aardappelen duur zijn en er is geen verkoop, dan is het ook niet goed", nuanceert de aardappelhandelaar.


Ron (rechts) vormt de vierde generatie van de Rotterdamse aardappelgroothandel

Ron probeert zich te onderscheiden met een breed aardappelassortiment. "We werken al jaren met het Franse luxere aardappelsegment en daar is nog altijd een categorie kopers voor. Bijvoorbeeld de betere detaillisten of ook de allochtone mensen zijn vaak nog echt op zoek naar goede aardappelsoorten, die ze doorgaans niet in de supermarkt vinden. Goede leveranciers zijn daarbij erg belangrijk, de ene streek heeft toch mindere aardappelen dan de andere. Ook de ene Franse aardappel is de andere niet. Het voordeel van een zaak op de Rotterdamse groothandelsmarkt is dat je gelijk de signalen krijgt als de aardappelen wat minder zijn. Dan vraagt men minder of andere aardappelen. Daar kun je snel op anticiperen."

"Met de massa is het weliswaar veel voor weinig, maar we zien dat ook de duurdere soorten nog wel worden verkocht, zoals de truffel- en Ratte-aardappelen. Via Loogman hebben we ook de zilte aardappelen uit Texel in het assortiment opgenomen. Die zijn best aan de prijs, maar worden wel verkocht", vervolgt Ron. "De tijd zal het leren of er weer een beetje stemming komt op de aardappelmarkt. Over de hele linie is het niet schokkend, maar gelukkig worden er in deze periode nog wel redelijk wat aardappels en stamppotten gegeten."

Voor meer informatie:
Ron Vreeswijk
Aardappelgroothandel Vreeswijk
Groothandelsmarkt 2-5
3044 HA Rotterdam
Tel.: (010) 415 44 30
Fax: (010) 462 66 50
www.aardappelgroothandel.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven