India ontwikkelt paddenstoelenteelt

In het noordoosten van India zien steeds meer mensen het potentieel van paddenstoelenteelt als alternatief voor kleinschalige landbouw. Het ministerie van Plattelandsontwikkeling is bezig met een speciale regeling voor deze teelt, waardoor veel telers worden gemotiveerd om mee te werken. 

"Het klimaat van Tripura is geschikt voor paddenstoelenteelt. Er zijn veel rassen beschikbaar in de bossen en inheemse volken verzamelen deze en verkopen ze op de markt. Deze zijn echter niet het hele jaar beschikbaar. Wij willen de paddenstoelenteelt verhogen en geven daarom trainingen," meldt Said Hemabati R, wetenschapper van het ICAR. 

De consumptie van paddenstoelen is relatief laag in India, maar toch gebruikt 55 procent van de huishoudens dagelijks paddenstoelen. In het noordoosten is de consumptie iets hoger dan in de rest van het land. 

Bron: business-standard.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.